Kulttuuricampus – yhteisönä olemme enemmän

kulttuuricampusIkaalisissa toimiva Kulttuuricampus toimii Vanhan Kauppalan kupeessa. Samassa vanhassa, tunnelmallisessa rakennuksessa työskentelee eri laisia luovien alojen yrittäjiä: tanssikoulu, ompelijoita, puuseppiä, graafisia suunnittelijoita, kuvataiteilijoita mahtuupa mukaan myös kirjanpitäjä. Tämä tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden monipuolisten kokonaisuuksien hankkimiseen saman katon alta.
”Me haluamme saada ihmiset vierailemaan Kulttuuricampuksella. Olemme avanneet oman myymälän ja taidelainaamon.” Kulttuuricampuksen projektipäällikkö Maria Käkelä kertoo. ”Meillä on Kulttuuricampus-seteli. Se on lahjakortti, jolla voi hankkia yrittäjiemme palveluita tai ostaa tuotteita myymälästämme.”
Kulttuuricampuksen jäsenille on tarjolla erilaisia paketteja: talosta voi vuokrata verstastilaa tai vain pöytäpaikan. Siirtämällä toimistonsa Kulttuuricampukselle saa ympärilleen värikkään luovien alojen yhteisön.

Kulttuuricampus osuuskunta
Teinintie 4-6, 39500 Ikaalinen
p. 040-71873333
www.kulttuuricampus.fi

High Score – pelien ammattimaiset harrastajat

high scoreHigh Scoren tavoitteena on edistää pelialaa Tampereella ja koko Suomessa. Osuuskunta haluaa olla silta yritysten ja alan osaajien välillä. pelien kehittäjille halutaan antaa tukea, verkostoja sekä apua pelien julkaisuun.
”Erityisesti opiskelijoiden on vaikea päästä alalle, sillä työnäytteillä on valtava merkitys. Meillä pääsee kokeilemaan ja toteuttamaan isojakin juttuja.” High Scoren jäsenet tekevät monipuolisesti töitä pelialan edistämiseksi. He vetävät opintokokonaisuuksia, järjestävät luentoja eri aiheista, etsivät uusia kykyjä ja auttavat alan yrityksiä rekrytoinnissa. ”Meillä on hyviä kontakteja alan isoihin tekijöihin. Järjestämissämme tapahtumissa on ollut puhumassa todellisia guruja. Lisäksi olemme olleet mukana järjestämässä esimerkiksi IGDA:n (The International Game Developer Association) tapahtumia Suomessa.

High Score osk
Väinö Linnan aukio 15, 33210 Tampere
p. 044-5511948
www.highscore.fi

Koruseppien kilta – avoin työtila tuo tekijät näkyviin

korusepatVuodesta 2011 toimineessa Koruseppien Kilta osuuskunnassa on tällä hetkellä 12 jäsentä. Työnteko tuntuu mukavalta, kun ympärillä on tukiverkosto, jonka kanssa yritystoiminnan aloittaminen on ollut vaivatonta ja hauskaa. Mukana olevat ovat samanhenkisiä ihmisiä, jotka ovat tutustuneet pääosin opiskelujensa kautta.
”Ei itse perustamisprosessi ollut yhtään vaikea. Paperihommien hoitaminenkin sujui helposti Osuustoimintakeskuksen kanssa ja sieltä sai aina tarvittaessa apua”, kertovat osuuskunnan jäsenet.
Osuuskunnalla on kivijalkaliike Hämeenpuistossa yhdessä Taidetakomon kanssa. Samassa tilassa työskentelevät kultasepät, kultasepän alan artesaanit, asesepät ja metalliartesaanit. ”Meillä kävi hyvä tuuri, kun saimme myymälä- ja työtilan näin loistavalta paikalta. On muutenkin mukavaa, että on myymälätila, jonka yhteydessä voimme myös työskennellä. Avoin työtila tuo tuotteiden tekijät näkyville.”

Koruseppien Kilta OSK
Hämeenpuisto 14
www.koruseppienkilta.fi

Viherrakennusosuuskunta Silmu – pieni tekijä pystyy toimimaan nopeasti ja joustavasti

silmuViherrakennusosuuskunta Silmu toimii Pirkanmaalla tehden erilaisia pihojen rakennus- ja perusparannustöitä sekä hoito- ja ylläpitotehtäviä. Osuuskunta pystyy toteuttamaan kokonaisuuksia aina suunnittelusta alkaen. ”Asiakkaamme ovat olleet pääasiassa kotitalouksia, sillä on yksinkertaisesti järkevämpää tehdä töitä yksityisille tahoille. Yritys ja julkiset keikat ovat aina niin pitkiä prosesseja tarjouskilpailuineen”, seitsemän henkilön Silmun jäsenet Lotta Aitio ja Juha Saraste kertovat.
Silmun perustamiseen ovat ajaneet rakkaus viherrakentamiseen sekä jäsenten yhteinen kutsumus kestävän kehityksen arvojen toteuttamiseen niin yrittämisessä kuin yhteisöllisestikin. Viheralalla yleisesti on viehättänyt ajatus siitä, että näkee heti oman työnsä tulokset.
Silmun jäsenten mukaan tärkeimmät syyt osuuskunnan valintaan yritysmuodoksi olivat pienet alkukustannukset sekä sopiva filosofinen ajatusmaailma. Osuuskunta on helposti lähestyttävä vaihtoehto niin perustajalle kuin asiakkaalle.

Viherrakennusosuuskunta Silmu
Katajatie 65, 36200 Kangasala
p. 040-5902344
www.silmuosk.fi